Machtiging laat je onderneming doordraaien!

Je hoort het af en toe: een drukke ondernemer rijdt tegen een boom, iemand krijgt een ernstig skiongeluk. Als dat jou zou overkomen, kan je onderneming dan doordraaien? Of worden rekeningen en personeel dan niet meer betaald, kunnen er geen beslissingen meer worden genomen en weet niemand de wachtwoorden te vinden? Zo kan een winstgevende onderneming snel kapot gaan en verdwijnt vaak ook de oudedagsvoorziening voor de familie…

Eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld: Benoem een directeur ‘bij voorbaat’ of geef een volmacht en instructies aan iemand die je beslissingen over jouw onderneming toevertrouwt. En als je dan ook nog een overzicht maakt met wachtwoorden en andere belangrijke informatie kan je onderneming ook zonder jou dóór.

Je kunt dit zelf regelen. Als je zeker wilt weten dat je volmachten goed geformuleerd zijn en werken als het nodig is, is het aan te bevelen notariële volmachten te laten maken. Je kunt bij de notaris ook een levenstestament op laten maken. Een levenstestament is eigenlijk een uitgebreide volmacht, uitgebreid omdat ook de instructies aan de gevolmachtigden en andere wensen (bijvoorbeeld medische verzorging, verzorging van kinderen, wensen ten aanzien van begrafenis of crematie) hierin worden opgenomen. De informatie uit het levenstestament is altijd te vinden via het Centraal Levenstestamenten Register.

Op notaris.nl lees je meer over volmachten en levenstestamenten en over de (privé)zaken die je daarmee kunt regelen.

Wil je meer weten?
Bel mij op 050 3131757
Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief