Dga-salaris en managementfee: check ze nu

Directeur-grootaandeelhouder (dga), is jouw salaris hoog genoeg? Voor je uitgaven en ook volgens de regels van het gebruikelijk loon? En hoe zit het met de managementfee die de holding ontvangt? Dit is hét moment om salaris en managementfee te checken en zo fiscale problemen te voorkomen.

Wat ga je doen?

Als je niet uitkomt met je salaris kan je twee dingen doen: bezuinigen of zorgen voor meer geld in privé. Spreekt bezuinigen je niet aan? Dan kan je kiezen tussen geld lenen van je B.V. (rekening-courant-opname), dividend uitkeren of salaris en/of bonus verhogen. Wat wijs is, is afhankelijk van je situatie, maar in elk geval is het verstandig actie te ondernemen nu het jaar nog niet voorbij is.

Gebruikelijk loon verplicht

Let op: indien je partner ook in de B.V. werkt, moet hij of zij ook een gebruikelijk loon ontvangen. Jouw dga-salaris en ook het salaris van je partner moet tenminste een ‘gebruikelijk’ loon zijn. Als jullie salarissen niet hoog genoeg zijn, is het verschil ‘fictief loon’. Fictief loon wordt net zo belast met loonheffing als gewoon loon. Maar fictief loon wordt behandeld als informele kapitaalstorting, is dus niet aftrekbaar en daardoor onaantrekkelijk. Bovendien loop je boeterisico.

Het is daarom verstandig je salaris regelmatig te checken. Het gebruikelijk loon is gelijk aan het hoogste van drie bedragen:

  • 75% van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking;
  • het loon van de meestverdienende werknemer;
  • €45.000.

Bij parttime werken kan een lager salaris aannemelijk zijn. Als het gebruikelijk loon op jaarbasis lager is dan €5.000 kan salaris achterwege blijven. Verder zou ik checken of je met het op die manier berekende salaris (min jouw aftrekposten) de 40,85%-schijf wel vol maakt. Immers, als de B.V. minder salaris betaalt en dus meer winst maakt betaal je onder de huidige tarieven 20% vpb plus 25% ab-heffing (dus per saldo 40%). In dat geval willen de meeste dga’s liever wat meer geld in privé.

Pas snel je salaris aan

Als je tot de conclusie komt dat je te weinig salaris uitkeert, kom dan snel in actie, je kunt nu nog een hoger salaris laten verlonen. Leg altijd een onderbouwing van het loon in je dossier. Zo voorkom je boetes zo veel mogelijk. Je kunt ook overleggen met de Belastingdienst over je loon, dan voorkom je ook dat fictief loon in aanmerking wordt genomen.

Pas ook de managementfee aan

Als de holding een hoger salaris moet uitkeren, moet de managementfee die de werkmaatschappij betaalt waarschijnlijk ook omhoog. Dit is het juiste moment om te checken of de managementfee toereikend is voor alle kosten in de holding. Het zou jammer zijn als de holding verlies maakt terwijl de werkmaatschappij vennootschapsbelasting moet betalen.

Wil je meer weten?
Bel mij op 050 3131757
Nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief