Advies voor een klant

Over de administrateur en zijn vragen

SPD-er Anno is zzp-er en een echte duizendpoot. Handig met grote én kleine administraties. Hij maakt ook de aangiftes voor zijn MKB-klanten. Maar hij kent zijn beperkingen, als het advies over meer gaat dan een aftrekpost in de aangifte inkomstenbelasting belt hij mij.

Dit hebben we gedaan

Anno belt mij met zijn fiscale vragen, om te sparren, maar ook als een klant advies wil over een onderwerp. Dat doen we op verschillende manieren.

Op de achtergrond
Anno had door zijn vakantie geen tijd om de aangifte inkomstenbelasting te maken van een klant die aandelen in een familie-B.V. had geërfd. Ik kreeg toen de stukken en maakte de aangifte. Toen echter bleek dat de informatie niet compleet was en de klant véél meer wilde weten dan Anno kon uitleggen heeft Anno hem ook mijn telefoonnummer gegeven. Wel zo gemakkelijk. Anno regelde facturatie en wwft-identificatie.

In contact met de klant
Een klant van Anno werkte samen met een collega-ondernemer en vroeg zich af hoe hij die samenwerking het beste vorm kon geven. Anno regelde een life-afspraak op zijn kantoor waarbij klant, Anno en ik aanwezig waren. Hij gaf mij tevoren de jaarrekening, zodat ik me kon voorbereiden. Ook vertelde hij de klant wat mijn tarief was en vroeg hem zijn id-bewijs mee te nemen zodat ik de klant kon identificeren voor de wwft.

Foto-blog-24

Wat speelt er bij jou?

Jij hebt vast af en toe een opdracht die je liever uitbesteedt, bijvoorbeeld:

  • Geruisloze omzetting in een B.V.;
  • Aangifte erfbelasting;
  • Uit de B.V.;
  • Liquidatie van een B.V.

Bel ook gerust met andere vragen. Gewoon doen!

Kan ik je helpen?

Ik kijk graag met jou wat ik voor jouw klant kan doen en hoe dat het beste kan. Want ik vind het belangrijk dat de opdracht helemaal goed én vlot wordt afgewerkt. Als dat kan geef ik tevoren een inschatting van de kosten, als dat niet kan dan houd ik jou en/of jouw klant op de hoogte van de bestede tijd.

Probeer het uit en bel! Ik ben fiscaal-jurist en heb twintig jaar op accountantskantoren gewerkt, dus ik begrijp al snel wat er bij jou op kantoor speelt.