Laat je aangifte maken

Helaas, ik kan het opstellen van de aangifte op dit moment niet van je overnemen, mijn aangiftepraktijk zit vol. Ik kan je wel helpen als je je aangifte zelf doet en vragen hebt of de aangifte wilt laten checken.

Over de klanten en hun vraag

Ondernemer Bart en zijn vrouw Marijke willen hun aangifte inkomstenbelasting door mij laten maken. Ze hebben een eigenwoning en een hypotheek, wat spaargeld en betalen allebei jaarlijks lijfrentepremie. Bert laat de jaarrekening van zijn onderneming door een administratiekantoor opstellen, maar wil voor z’n aangifte graag de input van een gekwalificeerd belastingadviseur. Hoe gaat dat in z’n werk?

Dit hebben we gedaan

Ik maakte kennis met Bart en Marijke. Ze gaven mij hun laatste jaarrekening en aangifte zodat ik snel inzicht had in hun situatie en ze vertelden me over hun onderneming respectievelijk werk, hun kinderen en wat ze verwachtten van een belastingadviseur. Met de klik zat het wel goed, dus ze stuurden mij na het gesprek een mailtje met de jaaropgaven.
Ook kreeg ik een e-mail van het administratiekantoor met de concept-jaarrekening. Ik had een paar vragen en opmerkingen en mailde die naar de administratrice, zo kon zij de jaarrekening definitief maken. En ik kon vervolgens de concept-aangifte maken, op één punt na: hoe zit het precies met de lijfrentepremie aftrek in eerdere jaren? We planden een afspraak om het concept en mijn vraag over de reserveringsruimte te bespreken. En ook: klopt het dat jullie geen ziektekosten aftrekken, jullie zoon heeft toch een beugel? En wat ga je doen nu box 3 bijna ‘vol’ is?


Vervolgens kregen ze een e-mail met het definitieve aangifterapport. Nadat Bart en Marijke mij de akkoordverklaringen hadden gemaild heb ik de aangiftes ingediend. We hebben ook in gang gezet dat ik kopieën krijg van de aanslagen die zij binnenkrijgen, dus als er iets niet goed gaat zien we dat meteen.

Wat speelt er bij jou?

Misschien spelen bij jou andere dingen: arbeidsongeschiktheidspremie, aflossen hypotheek, banksparen, echtscheiding, alimentatie, schenken, wijzigen voorlopige aanslag. We nemen het mee in het aangiftegesprek!
Wil je liever een papieren aangifterapport en/of geef je mij liever hard-copy-jaaropgaven? Of controleer je de aanslagen graag zelf? Dat kan bij mij allemaal, je kiest zelf.
Heb je je stukken in maart nog niet helemaal compleet? Of is je jaarrekening pas in de zomer klaar? Als je je aangifte door mij laat maken vraag ik standaard becon-uitstel aan. Dat loopt tot 1 mei van het volgend jaar.

Kan ik je helpen?

Graag maak ik jouw aangifte. Ik kijk gelijk of je belasting kunt besparen. Je kunt me ook inschakelen als je aangifte al concept-klaar is: om ‘m te checken en meer inzicht te krijgen in de fiscaliteit die voor jou belangrijk is.

Meer weten? Bel gerust.